Zhiyun Smooth 4 förvandlar din mobiltelefon till en professionell filmkamera och hjälper dig att skapa stadiga och jämna inspelningar i alla slags situationer.

Passar de flesta mobiler på marknaden, även plus-modeller med skal monterat. Till exempel iPhone 8 Plus och Samsung Galaxy S9+.

Ett speciellt skjutreglage på kontrollpanelen samt en avtrycksknapp på baksidan hjälper dig att enkelt växla mellan olika stabiliseringslägen, samtidigt som dedikerade knappar och ett inmatningshjul ger möjlighet till snabba ändringar av inställningar utan att man behöver röra telefonen.

Här finns dessutom ett stort och lättanvänt kontrollhjul som kan användas för fokusföljning, noggrann manuell fokusering och mjuk zoomning. Genom att snurra på hjulet medan man filmar och samtidigt rör sig närmare eller längre ifrån motivet kan man skapa en så kallad Dolly Zoom-effekt.

Zhiyun Smooth 4 erbjuder också avancerad motivföljning och olika typer av time-lapse lägen som tillsammans hjälper dig fånga vartenda minnesvärt ögonblick!

Direktknappar och ett särskilt skjutreglage gör att man snabbt och enkelt kan styra de olika inställningarna och stabiliseringslägena hos Smooth 4, utan att behöva trycka en massa på telefonens skärm.

Den smarta kontrollpanelen kan användas för att styra samtliga fotoinställningar, som exponeringskompensation och ISO, eller för att växla mellan den främre och bakre kameran, granska inspelat material, sätta på LED-lampan och till och med ta panoramabilder.

En viktig nyhet hos Smooth 4 är tillägget av ett lättanvänt zoom- och fokushjul. Det kan användas bland annat för att skapa en så kallad Dolly Zoom- eller Vertigo Shot-effekt. En dramatisk typ av kameraåkning som använts i många Hollywood-filmer ända sedan den klassiska thrillern Vertigo gjorde tekniken berömd 1958! Effekten åstadkoms genom att man rör sig närmare eller längre ifrån motivet samtidigt som man zoomar.

Trycker du in knappen "Follow Focus" kan du istället använda kontrollhjulet som ett reglage för fokusföljning och justera skärpan manuellt. Med andra ord ännu fler möjligheter för dig som vill sätta en personlig prägel på filmerna!

Genom att trycka på knappen på baksidan av Smooth 4 kan du aktivera läget "PhoneGo". Här frigörs den fulla potentialen hos stabilisatorns alla motorer så att den klarar att hänga med vid snabba rörelser och kameraåkningar, som när man springer eller filmar från en bil, cykel et cetera. Med PhoneGo-läget kan du skapa precis så actionfyllda scener som du önskar!

Tillsammans med appen Zy Play (iOS och Android) ger Zhiyun Smooth 4 tillgång till en uppsjö av användbara finesser för både videofilmning och fotografering. Vad sägs om intelligent motivföljning (Object Tracking)? Markera ditt huvudmotiv på mobilens skärm och stabilisatorn ser till att det alltid befinner sig kvar i bilden hur du än rör dig.

Appen ZY gör även Zhiyun Smooth 4 kapabel att utföra olika slags förinställda time-lapse tagningar. Här finns bland annat speciallägena Roll Angle Time-lapse, Motion-laps och Hyper-lapse. Med alla vinklar som kan användas tack vare stabilisatorns tre axlar har du en uppsjö av valmöjligheter. Bara fantasin sätter gränser!

De medföljande laddingsbara batterierna ger en drifttid på upp till 12 timmar och en batteriindikator håller dig konstant informerad om hur mycket ström som finns kvar. Om inte det räcker kan batterierna till och med laddas medan stabilisatorn används, genom att man kopplar en så kallad powerbank till dess USB-C-uttag

Rädd att telefonen ska få slut på ström? Ingen fara ­- Smooth 4 har också en USB-kontakt på själva gimbalhuvudet som du kan använda för att fylla på laddning från stabilisatorns batterier!

Den justerbara telefonhållaren i Smooth 4 kan ställas in på en maximal bredd på 85 mm, vilket gör stabilisatorn kompatibel med de flesta mobiler på marknaden, även plus-modeller med skal monterat.

Monteringen och balanseringen är enkel och de högkvalitativa kompositmaterialen och den ergonomiska designen gör Smooth 4 både tålig, lätt och bekväm att hålla. Ett medföljande ministativ kan användas bland annat då man själv vill vara med i filmerna.

De högkvalitativa kompositmaterialen och den ergonomiska designen hos Smooth 4 gör den både tålig, lätt och bekväm att hålla.

  • Panoreringsomfång: 300°
  • Lägsta temperatur: -10 °C
  • Högsta temperatur: 45 °C
  • Roll-omfång: 240°
  • Tiltomfång: 240°
  • Maximal varaktighet: 12 h
  • Maximal lastvikt: 210 g

Passar: iPhone
Färg: Svart, vit
Vikt: 547 gram

Omdömen (0):


Skriv ett omdöme

Skriv ett omdöme


Laddar frågor & svar..

Laddar frågor & svar..

Dela bilden
Markera koden, kopiera den och klistra in i din blogg.

Visa kategorier

Visa topplistor Visa märken

Betalsätt

VISA, Mastercard, Klarna, Payson m.fl