Välgörenhet


iPhonebutiken vill hjälpa till att göra världen till en lite bättre plats att leva i, för människor, djur och natur. Det gör vi då och då genom att skänka en del av vår förtjänst till välgörande ändamål, och ibland till sponsring av hedervärda projekt.

Nedan ser du de projekt/kampanjer/ändamål vi nyligen skänkt pengar till.

Sea Shepherd Sea Shepherd


Om projektet:
Sea Shepherd är en ideell organisation som arbetar för att bevara det marina djurlivet. Uppdraget är att få slut på förstörelsen av livsmiljöer och slakten av vilda djur i våra hav.

De utreder, dokumenterar och vidtar direktaktioner för att exponera och vid behov konfrontera olagliga aktiviteter på öppet hav.

Organisationen har fått massor av uppmärksamhet tack vare tv-serien Whale Wars - som sänds på Animal Planet - där Sea Shepherds försöker hindra japanska fartyg från att jaga val i Antarktis.

Läs mer om Seashepherd
Läs mer om Whale Wars på Animal Planet

iPhonebutikens bidrag:
Vi har donerat en summa pengar till organisationen, och kommer fortsätta med det regelbundet framöver.


Kiva


Om projektet:
Kiva gör det möjligt för användare att via Internet låna ut pengar till entreprenörer i utvecklingsländer.

Läs mer om Kiva
Om Kiva på Wikipedia

iPhonebutikens bidrag:
Varje månad sätter vi in $50 på vårt konto. Dessa pengar lånas automatiskt ut till diverse entreprenörer i tredje världen.
När låntagarna börjar betala tillbaks sina lån så lånas dessa pengar automatiskt ut igen till nya låntagare.

Se vilka vi lånat ut till

Om du vill bidra med en slant, fyll i summan nedan (i amerikanska dollar) och klicka på den gröna knappen.
Summa i dollar:

Mustaschkampen Cancerfondens Mustaschkampen


Om kampanjen:
Mustaschkampen är Cancerfondens årliga månadslånga kampanj för att väcka uppmärksamhet kring prostatacancer, som är den vanligaste cancerformen bland svenska män.

Läs mer om Mustaschkampen

iPhonebutikens bidrag:
För varje nytt Facebook-fan till iPhonebutiken på Facebook och för varje order som aktiverades med en viss kampanjkod skänktes ett belopp Cancerfonden. Totalt skänkte vi 1000 kr.


Projektresa Tanzania Projektresa Tanzania


Om resan:
Gymnasieeleverna Andrea och Cecilia åkte på en resa till Tanzania för att se hur gymnasieskolan i Högsby bättre kunde hjälpa de tjejer som blivit utnyttjade (sexuellt och/eller som arbetskraft) och misshandlade.

De besökte även olika hem och organisationer som försökte hjälpa utnyttjade tjejer i Dar es Salaam bl a en organisation i Hyena square där det tidigare varit ett svenskt filmteam som filmat hur unga föräldrarlösa flickor utnyttjas som prostituerade. Ibland såldes de för under 10 kr. Dokumentären kan hittas här: http://shop.rb.se/Product/Product.aspx?ItemId=2966821

iPhonebutiken sponsrade del av denna resa. Som tack för sponsringen så filmade tjejerna del av sin resa med en iPhone 3G S, så att man lättare kan få en bild av vad de upplevt.

För att ta del av dessa filmer, ta en titt på vår playlist på YouTube: http://www.youtube.com/view_play_list?p=92ADCA984693E25B

iPhonebutikens bidrag:
Tjejerna fick låna en ny iPhone 3GS för att dokumentera projektresan och Tanzania. iPhonebutiken skänkte dessutom 2000 kr till projektet.

Se iPhone-bilder från resan här


Shark Savers Shark Savers Sharkwater


Om projektet:
Hajen är på väg att utrotas från alla världens hav pga överfiske. Dels riktat hajfiske då hajfensoppa har blivit en otroligt populär maträtt i Kina, dels för att hajar fastnar som bifångst i nät och rev.

Över 100 miljoner hajar dödas varje år, och de senaste 20 åren har hajfisket eliminerat 90% av världens totala hajpopulation. Det är bara fenan som är attraktiv, hajköttet i sig kostar mindre än fiskkött.

Minskad eller ingen hajpopulation kommer ha stora negativa effekter på det marina ekosystemet eftersom hajens vanliga bytesdjur kommer bli fler och därmed äta fler räkor och plankton som syresätter och "renar" haven.

Läs mer om Shark Savers kamp mot hajslakten

iPhonebutikens bidrag:
Bekostade en affischtavla i Peking som informerar om det dåliga i att äta hajfensoppa. Affischnamnet är en av Kinas absolut största sportstjärnor, Yao Ming.

82% av alla kineser som såg någon av dessa affischtavlor sa att de kommer minska eller sluta konsumera hajfensoppa.

Affischtavla Shark Savers
Visa kategorier

Visa topplistor Visa märken

Omdömen
Betalsätt

VISA, Mastercard, Klarna, Payson m.fl